‘1 op 10 internetgebruikers vorig jaar slachtoffer van cybercrime’.

Uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid, blijkt dat maar liefst één op de tien internetgebruikers het afgelopen jaar slachtoffer is geweest van cybercrime. Desondanks doet de helft van deze groep nog steeds niets om zichzelf te beschermen. Dat meldt het AD.

Bij het onderzoek komt verder naar voren dat 44 procent van de Nederlanders zich zorgen maakt over cybercriminaliteit. Hierbij staat met name identiteitsfraude hoog op het lijstje; zo’n 45 procent van alle Nederlanders vreest hiervoor. Toch heeft maar 43 procent van alle Nederlanders antivirussoftware geïnstalleerd en heeft minder dan 33% zijn/haar wachtwoorden de afgelopen jaren ‘complexer’ gemaakt.

Minister Grapperhaus rekent het de burgers aan. “Mensen hebben voor hun huis dievenklauwen, dubbele sloten en alarmen. Maar digitaal gezien, zetten ze de achterdeur open. Het is een soort goedgelovigheid alsof we nog in een eeuw leven waarin iedereen elkaar kent en zomaar bij elkaar kan binnenlopen.’’

CYBERVERZERERING AFSLUITEN.
Neem geen onnodig risico!

Begin hier