‘Gegevens van ongeveer tienduizend Achmea-verzekerden gelekt’.

De gegevens van ongeveer tienduizend verzekerden van de Achmea-groep zouden door een mogelijke hack zijn gelekt. Het zou gaan om onder andere naam- en adresgegevens en burgerservicenummers. De meeste slachtoffers komen volgens de berichten uit oost en noord Nederland.

De hack was in augustus reeds bekend bij Achmea, aldus de Stentor. De data zouden mogelijk zijn gelekt via een Achmea-medewerker van het kantoor in Apeldoorn. De verzekeraar vermoedt dat iemand “uit de omgeving” van de medewerker de gegevens heeft verkregen en verspreid.

“De persoon die de cliëntengegevens in bezit heeft gekregen, heeft die onderschepte gegevens ook naar ons gestuurd, maar zei erbij ze niet verder te verspreiden”, zegt Achmea-woordvoerder Fleur Bello tegen De Stentor. “Wij betreuren het dat dit datalek is ontstaan. Het verlies van data is bij ons bekend. Nadat dit incident bij ons medio augustus werd gemeld, hebben we direct een melding van het datalek gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.”

Achmea ging er vervolgens van uit dat de gegevens niet openbaar gemaakt zouden worden en heeft haar verzekerden daarom niet ingelicht. Ook dat is bij de Autoriteit Persoonsgegevens gemeld. “Omdat er een medewerker bij betrokken was, was het erg privacygevoelig, en daarom hebben we het niet groter willen maken. Maar nu is het toch verder verspreid”, aldus Achmea.

Bron: Nu.nl / De Stentor

CYBERVERZERERING AFSLUITEN.
Neem geen onnodig risico!

Begin hier