Onderzoek: MKB’ers onderschatten risico’s cybercriminaliteit.

MKB-ondernemers onderschatten nog steeds de risico’s van cybercriminaliteit. Dat blijkt uit recent onderzoek van Ipsos en verzekeraar Allianz.

Van de ondervraagde 745 ondernemers, denkt 67% dat zijn/haar bedrijf geen interessant doelwit is voor cyberaanvallen. Meer dan de helft (55%) van de ondernemers maakt zich geen zorgen over de veiligheid van klant- en bedrijfsdata en slechts 8% heeft een cyberverzekering afgesloten. Dan is er voldoende kennis en kunde binnen deze bedrijven om cyberschade zelf te voorkomen of verhelpen, zou je denken. Maar dat is niet zo. Ruim een derde van de ondervraagde MKB’ers geeft namelijk aan niet voldoende kennis in huis te hebben om het bedrijf te beschermen tegen een cyberaanval.

Uit statistieken blijkt dat kleine en middelgrote ondernemingen het meest getroffen worden door phishing (43%), hacking (37%) en DDoS aanvallen (27%). De schadebedragen kunnen al snel hoog oplopen. Daarnaast is menselijk handelen nog steeds valkuil nummer 1. Denk aan verkeerd surfgedrag op internet of het versturen van een e-mail naar de verkeerde persoon.

CYBERVERZERERING AFSLUITEN.
Neem geen onnodig risico!

Begin hier