‘Zes ton boete voor Uber om verzwijgen datalek’.

Technologiebedrijf Uber heeft van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) een boete van 600.000 euro opgelegd gekregen voor het te laat melden van een datalek. Dat gebeurde eind vorig jaar.

Het datalek trof in 2016 wereldwijd ruim 57 miljoen Uber gebruikers, waarvan ongeveer 174.000 slachtoffers in Nederland. Het gaat om onder andere e-mailadressen, namen en telefoonnummers.

Uber laat in een verklaring weten blij te zijn het hoofdstuk van het data-incident uit 2016 te kunnen afsluiten. “Zoals met diverse Europese autoriteiten gedeeld tijdens hun onderzoeken, hebben we zowel direct na het incident als in de jaren hierop volgend technische verbeteringen doorgevoerd ten behoeve van de beveiliging van onze systemen’, schrijft een woordvoerder van Uber aan het AD.

“Ook hebben er significante veranderingen plaatsgevonden in Uber’s leiderschap om ervoor te zorgen dat transparantie voor zowel gebruikers als wet- en regelgevers voorop blijft staan. Zo hebben we eerder dit jaar onze eerste Chief Privacy Officer, Data Protection Officer en een nieuwe Chief Trust en Security Officer aangetrokken. We leren van onze fouten en werken dagelijks hard aan onze belofte om het vertrouwen van onze gebruikers terug te winnen”, aldus de woordvoerder van Uber.

Bron: AD.nl

CYBERVERZERERING AFSLUITEN.
Neem geen onnodig risico!

Begin hier